• Progat Palamós i Sant Joan

NOSALTRES

Missió, Visió i Valors

Des de la dècada dels 1990, l’any 1995, que l’actual Presidenta de l’Associació, Sra. Dolors Joan, comença a tenir cura dels gats del carrer. Tot i que va començar com a particular veient la necessitat en que es trobaven moltes colònies de gats del nostre municipi. Moltes d’aquestes colònies tenien entre 20 i 35 individus que es trobaven sense cap mena d’atenció veterinària. Colònies descontrolades on els animals mostraven un grau de salut lamentable.

Des de que llavors que es van començar a esterilitzar, sense cap tipus d’ajuda econòmica. Portem un llarg recorregut de treball diari, de control veterinari, d’alimentació...

MISSIÓ

Nosaltres creiem que NO hi ha d’haver cap gat vivint al carrer. Tots sabem que les condicions de vida són extremes, inseguretat, soroll, vehicles, altres animals... i que la seva esperança de vida és curta.

Traiem del carrer tots els gats malalts i vells que podem, també els abandonats tot procurant que tinguin una millor vida.

Fomentem l’adopció. Busquem una vida digne per tots els animals que podem.

VISIÓ

La nostra és una Associació té com a objectiu principal atendre el benestar dels animals en tot el seu espectre, salut física i mental. Per això, treballem de valent fent front a les moltes dificultats que ens trobem tant econòmiques com d’espai. Necessitem un refugi/santuari on els gats del nostre municipi puguin viure-hi feliços.

Practiquem el mètode CER: captura, esterilització i retorn. Amb marca a l’orella.

Les persones voluntàries tenen diferents tasques:

 

  • Alimentar i controlar les colònies: nombre d’individus, salut, captura (CER)
  • Portar els gats al veterinari.
  • Alimentar i cuidar els gats que tenim al refugi.
  • Neteja i manteniment del refugi.
  • Atenció directa a les famílies interessades en adoptar, visites...o que persones que han perdut el seu gat.
  • Rescat d’animals abandonats o en perill.
  • Fem difusió a través de les xarxes socials dels gats en adopció, perduts, trobats, etc...

VALORS

Protegim, respectem la vida i el benestar animal en qualsevol de les seves manifestacions.

Treballem per el benestar dels gats. Totes les nostres accions estan dirigides a millorar la vida dels gats que tenim cura. Si en el nostre camí ens trobem amb algun animal que necessita ajuda, l’ajudem. Per exemple, en el cas dels gavians que són molt abundants on vivim i moltes en època de cria, per diverses causes, els trobem ferides.

Tenim persones voluntàries que ens ajuden a poder arribar als nostres objectius. Un treball desinteressat i constant que lentament està aconseguint que en el municipi de Palamós i Sant Joan hi hagi cada vegada menys gats al carrer.

Comptem amb l’ajuda de moltes persones que també estimen els gats.

L’Associació compta amb una Junta implicada que fa seguiment de les diferents casuístiques que es troba.

Número d'inscripció al registre Gencat - Associació : 38451 - 03-02-2009