Com evitar que el teu gat faci malbé els teus mobles amb les ungles?

Com evitar que el teu gat faci malbé els teus mobles amb les ungles?


Si ets propietari d'un gat, és probable que hagis experimentat el problema que la teva mascota rasqui i faci malbé els teus mobles. Tot i que aquest comportament és comú en els felins, pot ser frustrant per als propietaris. Tot i això, hi ha alguns passos que pots seguir per ensenyar al teu gat a no esquinçar els mobles.


El primer pas és proporcionar al teu gat un ambient enriquidor. Això significa adaptar la teva llar a les necessitats del teu gat i proporcionar suficients estímuls perquè pugui expressar la seva naturalesa curiosa i independent.


Els gats necessiten espais per jugar, explorar, descansar i amagar-se.

Avalua l'espai que tens per al teu gat i assegura't que tingui llocs per enfilar-se, amagar-se i jugar.

Joguines proporcionals per mantenir-lo actiu i estimulat. Els gats també necessiten gratar per esmolar les ungles i marcar el seu territori. Si no hi ha llocs adequats per fer-ho, probablement buscaran superfícies com els teus mobles.

Pots trobar una àmplia varietat de rascadors adequats per a gats al mercat, des de pals i estoretes rascadores amb joguines fins a rascadors verticals i torres amb diverses estacions.


Col·loca els rascadors a prop dels mobles que el teu gat sol gratar. Gradualment, podràs allunyar-los dels mobles i col·locar-los en altres àrees de casa teva.

És important que els rascadors siguin estables i no es moguin gaire.

A més de proporcionar rascadors adequats, també és important socialitzar i guiar el teu gat. Estableix rutines d'interacció amb la teva mascota, hi juga en certs moments del dia i alimenta'l seguint una rutina. Enforteix el teu enllaç amb el teu gat i guia'l perquè aprengui.


Si descobreixes el teu gat esquinçant els teus mobles, no el renyis ni ho espantes. En el seu lloc, dirigeix la seva atenció al rascador i felicita'l quan el faci servir correctament. Pots fer servir catnip o una joguina per atraure la seva atenció cap al rascador.


En resum, pots ensenyar-li al teu gat a no esquinçar els teus mobles seguint alguns passos simples, com proporcionar-li un ambient enriquidor, rascadors adequats i guiar-lo amb paciència i positivisme.


Amb aquests consells, podreu gaudir d'una llar harmoniosa amb la vostra mascota felina.